Un posibil topic pentru Netoo #3 sau #4

Razvan a comentat cum anumite media preiau info de pe bloguri si le dau drept stiri. Cred ca au mai comentat si altii.

Astazi Dragos Tuta s-a jucat putin de-a Nostradamus si a incerca un best case scenario pentru noile divizii anuntate de Leo Burnett. In post aparea si numele meu.Zoso s-a sesizat primul si m-a sunat ca un bun jurnalist ce este. Altii nu m-au sunat. Cineva mi-a zis chiar ca a vazut si o stire pe tema asta. Eu nu am vazut nimic. Spre dupa amiaza, intrebarile au crescut in intensitate. Chiar si sotia mea m-a sunat sa ma intrebe.

Dragos a spus in doua randuri cel putin ca si-a exprimat optiunile si parerea in postul respectiv si ca nu e vorba nici macar de un zvon. Eu am pus pe blog ceva care sa calmeze spiritele, nu de alta, dar nu as vrea sa fiu dezamagit ca nu m-a angajat Leo Burnett. :o)

Ma intorc la subiect.

S-a demonstrat la plecarea lui Orlando si apoi cand a fost valul de transferuri/ plecari in media ca blogurile pot influenta mass media traditionale. Acum apar intrebarile:

Cat de periculoasa poate fi pentru blogosfera citarea blogurilor in marile media fara verficarea informatiei? Si cine are datoria sa faca ceva pentru a nu se ajunge in situatii neplacute: bloggerii sau cei ce citeaza? Vedeti citarea blogurilor drept o oportunitate sau o provocare/ amenintare?

– Cristi Manafu

Reclame

6 răspunsuri to “Un posibil topic pentru Netoo #3 sau #4”

 1. BLOGoree.ro blog » Blog Archive » Cat de virala e blogosfera? Says:

  […] Extrapoland totul … ajungem la asa ceva. Lipsa asta de profesionalism a unor ziaristi ne favorizeaza si ne ridica statutul pana la cel de surse credibile – asa ca viralitatea ( ca cea exprimata in articolul acesta ) si aparenta credibilitate ne confera o vasta putere de influenta si informare. […]

 2. Cristealizari Says:

  […] Un articol (http://netoo.wordpress.com/2006/10/31/un-posibil-topic-pentru-netoo-3-sau-4/) din Netoo semnat de Cristi Manafu (http://manafu.blogspot.com/) pune pe tapet faptul ca blogurile “dot-ro” devin surse pentru media traditionala. Pai asta e bine, nu? Devenind insa “sursa”, ehe, ai parte si de bune si de rele. Iar printre altele… esti citat. […]

 3. Cristea Says:

  […] E citarea o oportunitate sau o amenintare? E o oportunitate certa, zic eu… (m’parerea mea). Oportunitatea de a arata ce poti, de a arata ca ai informatii corecte sau capacitate de analiza.
  Amenintarea, daca vreti, poate veni numai dinauntru […]

 4. alin Says:

  Pana la urma, o sursa fizica de ce ar avea o credibilitate mai mare decat un blogger cunoscut? Nu cred ca o eventuala citare a unui blog ca sursa este absolut de nepracticat, cata vreme blogul in cauza are un stapan cunoscut si nu e doar o voce anonima.

 5. Violeta Says:

  Citarea blogurilor ca surse e o oportunitate pentru blogosfera, zic eu. E o ocazie de promovare a conceptului de blog si catre cei care inca nu l-au descoperit inca. E o oportunitate de crestere rapida, pe de-o parte, iar pe de alta parte, citarea de catre media recunoscuta sporeste credibilitatea.

 6. stefanM Says:

  Si eu am fost uimit sa vad cat de mult au fost(si sper sa fie) apreciate unele stiri incepute pe blog. Se pare ca cei din presa(pana la o tzeapa mare de tot…) se inspira din bloguri – ce mai, tot despre „a scrie” este vorba aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: